Foto van medisch personeel

Column

jochumjarigsma

Jochum Jarigsma, coach/trainer

Uitstellen heeft geen zin

Ik loop hard sinds mijn 16e. Vijf jaar geleden zat ik in een zaaltje .......

Lees meer .......

Regionale pilots

landkaart

Nieuws

Gezocht: innovatieve 1e lijns organisatie

Welk EDC, gezondheidscentrum, zorggroep, paramedisch, verloskundige of psychologisch centrum wordt dit jaar door het publiek gekozen als meest innovatieve eerstelijns organisatie? Tot 1 november kunnen kandidaten zich aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Een omschrijving van een halve A4 met de innovatie en de contactpersoon is voldoende.

Lees meer: Gezocht: innovatieve 1e lijns organisatie

 

De favorieten op Preventweb.nl

Meten is weten. Op basis van de statistieken van Preventweb.nl is een top 3 samengesteld van de meest bezochte pagina's voor de categorieën 1) Algemeen, 2) Nieuws, 3) Services, 4) Columns, 5) Events en 6) e-Summerschool. Zie hieronder de top drie bij elke categorie.

Lees meer: De favorieten op Preventweb.nl

 

Oogscreening op maat voor diabeten

Met een nieuwe en eenvoudige methode is het voortaan mogelijk de controle van de ogen van mensen met suikerziekte op maat aan te bieden en tegelijkertijd het aantal bezoeken te halveren, met behoud van veiligheid voor de patiënt. Deze verbeterde oogscreening is door het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland in samenwerking met het onderzoekcentrum van VUmc in Hoorn getest met goede resultaten. Hierdoor kan onnodige blindheid door suikerziekte in het netvlies in Nederland op een veilige manier verminderd worden. Dit is goed nieuws voor de 1 miljoen personen met suikerziekte in ons land.

Lees meer: Oogscreening op maat voor diabeten

   

One apple a day keeps the doctor away

'One apple a day, keeps the doctor away' klopt als die appel een Granny Smith is. Onderzoekers van Washington State University hebben ontdekt dat deze groene appel overgewicht kan voorkomen.

Lees meer: One apple a day keeps the doctor away

 

'Gezonde keuze is nu de moeilijke keuze'

Gezonde keuze is nu de moeilijke keuze. Dat zegt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in het rapport Naar een voedselbeleid. Er liggen belangrijke opgaven op het terrein van de ecologische houdbaarheid, de volksgezondheid en de robuustheid van de voedselvoorziening. Nederland moet daarop een antwoord vinden.

Lees meer: 'Gezonde keuze is nu de moeilijke keuze'

   

Pagina 1 van 82

StartVorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende Einde

Het Prevent-model

Implementatiecyclus

Agenda

20.11.2014 Jaarprijs Goede...
20.11.2014 Preventieconfer...
28.11.2014 KAMG Congres
01.12.2014 Kennis in de bu...
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner